ایالات متحده یک شرکت امنیت سایبری چینی را بهدلیل انجام حملهی سایبری گسترده تحریم کرد. بهگفتهی مقامات خزانهداری آمریکا، این حمله میتوانست منجر به تلفات جانی شود.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد یکی از کارمندان شرکت Sichuan Silence که در شهر چنگدو قرار دارد، بهنام گوان تیانفنگ، در سال ۲۰۲۰ بدافزار مخربی را روی بیش از ۸۰ هزار فایروال متعلقبه هزاران شرکت در سرتاسر جهان نصب کرده است.
بدافزار ساخت شرکت چینی Sichuan Silence علاوهبر سرقت اطلاعات، برای راهاندازی باجافزار نیز مورد استفاده قرار گرفته است؛ ابزار مخربی که با رمزنگاری دادهها، شبکههای شرکتی را فلج میکند. در این بیانیه اشاره میشود که دهها فایروال از سیستمهای شرکتهای زیرساخت حیاتی محافظت میکردند و اگر این حملهی هکری خنثی یا محدود نمیشد، میتوانست منجر به جراحات جدی یا تلفات جانی شود.
ظاهراً یک شرکت فعال در حوزهی انرژی که در جریان حملهی هکری Sichuan Silence هدف قرار گرفته بود، در زمان حمله بهطور فعال مشغول حفاری بوده است. در این بیانیه گفته میشود که اگر حمله هکری خنثی نمیشد میتوانست باعث نقص فنی در دکلهای حفاری نفت شود.
بر اساس کیفرخواست وزارت دادگستری آمریکا که روز گذشته منتشر شد، تیانفنگ بهطور جداگانه به توطئه برای ارتکاب کلاهبرداری رایانهای و سیمی متهم شده است. FBI نیز برای دریافت اطلاعات درمورد این فرد ۳۰ ساله، شرکت یا فعالیتهای هک آنها، جایزهی ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده است.
این اولینباری نیست که شرکت Sichuan Silence به فعالیتهای مخرب دیجیتال متهم میشود. به گزارش رویترز، متا در سال ۲۰۲۱ ادعا کرد که شرکت چینی با کمپین نفوذ آنلاینی ارتباط دارد که ادعاهای زیستشناسی جعلی را در خصوص دخالت ایالاتمتحده در جستجوی منبع کووید-۱۹ ترویج کرده است. پکن هرگونه دخالت در حملات هکری و سایر فعالیتهای مخرب سایبری را رد میکند.
راس مککرچار، مدیر ارشد امنیت اطلاعات شرکت Sophos که در انگلستان مستقر است و روترهای آن ازجمله اهداف حملهی سایبری منتسب به Sichuan Silence بودهاند، در بیانیهای اعلام کرد که این هکرها عزم و ارادهی سرسختانهای از خود نشان دادهاند.
به قلم : جناب آقای مجتبی بوالحسنی
منبع : زومیت