سوسکهای سایبورگ کنترلشده توسط کامپیوتر که به سمت هدف حرکت میکنند، میتوانند در ماموریتهای جستجو استفاده شوند.
پژوهشگران دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور ارتشی از سوسکهای سایبورگ با کنترل از راه دور را برای رسیدن به هدفی در محیط شنی آزمایش کردند. بهگزارش نیوساینتیست، هدف پژوهشگران این بود که متوجه شوند آیا چنین گروهی میتواند درنهایت در قالب رباتی بزرگتر به کار گرفته شود تا در زمینهی خواندن حسگرها، جستجوی اشیاء خاص یا پیدا کردن انسانهای گرفتارشده در آوار مورد استفاده قرار گیرد یا خیر.
سوسکهای سایبورگ درحالیکه از برخورد یا موانع یا همدیگر اجتناب میکنند، میتوانند به سمت مکان موردنظر حرکت کنند. پژوهشگران میگویند چنین دستههایی را میتوان درون رباتهای بزرگ قرار داد و برای انجام کارهای زمانبر مانند خواندن حسگرها یا جستجوی اشیاء خاص رها کرد.
پژوهشگران سوسکهای هیسینگ ماداگاسکار را به کولهپشتی مجهز کردند که به آنها اجازه میداد ازطریق کامپیوتر مرکزی این موجودات را از راه دور کنترل کنند.
دانشمندان دریافتند که میتوانند دستهای متشکل از ۲۰ سوسک سایبورگ را کنترل کنند و آنها را وادار کنند به شکل یک واحد پیاده نظام در تپهای شنی حرکت کنند. در طول آزمایشها، نرمافزار رایانه مرکزی تعدادی از سوسکها را به عنوان راهبر تعیین کرد و بقیه آنها را دنبال میکردند. درحالیکه سوسکها به سمت چپ یا راست هدایت میشدند، همچنان میتوانستند راه خود را از میان موانع پیدا کنند. در برخی موارد، آنها حتی به همراهان خود که وارونه میشدند، کمک میکردند دوباره روی شش پای خود برگردند.
چنین گروهی میتواند در طول ماموریتهای جستجو و نجات پس از بلایای طبیعی کمک کند یا در منطقه وسیعتری خوانشهای زیستمحیطی را انجام دهد. ربات مرکزی میتواند راهی برای شارژ مجدد کولهپشتیها و همچنین تامین غذا و آب باشد. پژوهشگران قصد دارند در آینده خرچنگ رنگینکمانی را به سایبورگ تبدیل و به این سیستم اضافه کنند.
به قلم : سرکار خانم مریم صفدری
منبع : زومیت